Jump to content
FREAKHOSTING

Adevărata faţă a ţigărilor electronice


Mast3r
 Share

Recommended Posts

sWM2hv3.jpg

 

 

Specialiştii arată că aburii produşi de ţigările electronice cauzează mutaţii la nivelul ADN-ului şi, în consecinţă, conduc la apariţia cancerului.

Cercetarea a fost realizată de experţii de la Universitatea din New York care au expus celule pulmonare şi ale vezicii urinare, atât de la om şi de la şoarece, la fumul de la ţigările electronice. Acesţia au vrut să vadă ce stricăciuni provoacă acest tip de fum. 

 

Să recunoaştem, cu toţii ştim că orice tip de fumat face rău sănătăţii, însă descoperirea care arată apariţia mutaţiilor celulare în momentul în care organismul este expus la fumul ţigărilor electronice. 

 

Acest studiu contrazice tot ceea ce se credea despre ţigările electronice, dispozitive care erau prezentate ca fiind „mai sănătoase” decât ţigările clasice. 

„Bazându-ne pe aceste rezultate, noi demonstrăm că vaporii ţigărilor electronice sunt cancerigeni şi că fumătorii acestui tip de ţigări prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta cancer pulmonar sau al vezicii urinare şi boli de inimă decât nefumătorii”, se arată în textul cercetării. 

 

Chiar şi în cazul noilor dispozitive IQOS, prezentate drept o opţiune mai sănătoasă pentru fumători, specialiştii au negat existenţa efectului pozitiv. 

Totodată, studiul arată că adolescenţii încep să devină cea mai proeminentă categorie a fumătorilor de ţigări electronice. Acest lucru trebuie, în conduţiile date, să fie un semnal de alarma pentru autorităţile care se ocupă de prevenţie, să se concentreze şi asupra acestei categorii de fumători, explicând pe intelesul lor care sunt ricurile la care se expun atunci când fumează. 

 

 

 

 

LFu9LBm.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 10
  • 341
  • 1
  • 2 weeks later...
FREAKHOSTING

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...