Jump to content
FREAKHOSTING

Introducere HTML


NeeD
 Share

Recommended Posts

Ce este HTML ?

 

Html sau HyperText Markup Language este unul dintre cele mai vechi limbaje de marcare web. Acesta sta la baza crearii unui site web. Cu alte cuvinte, inainte de a invata alte limbaje de programare trebuie sa cunosti cel putin HTML.

Acest sir de tutoriale html este conceput pentru a-ti oferi putina experienta, pentru ca tu sa fi capabil sa citesti si sa scri in HTML, sa poti salva corect documentele si sa poti, dupa aceea sa vizualizezi toata "osteneala" intr-un browser web. Din pacate aceeasta pagina nu detine o rubrica pentru a te invata sa folosesti functiile de baza ale unui calculator, asa ca in acest sens poti sa ceri ajutorul unui prieten pentru a putea fii initiat in urmatoarele:

Sa stii ce este un notepad si cum se foloseste

Sa stii sa deschizi un fisier folosind Internet Explorer (sau oricare alt browser la alegere, vezi mai jos o lista cu cele mai folosite browsere)

Sa stii ce este si cum se face un copy/paste
 

Prima pagina web
 

Pentru inceput copiaza urmatorul cod HTML in notepad. Aigurate ca operatiunea a fost  executata corect, in caz contrar pagina nu va functiona.
 kbpQ0UQ.png
Codul HTML de mai sus, este tot ceea ce iti trebuie pentru a crea o pagina web de baza. Acum poti salva documentul in notepad selectand din meniul"File", optiunea "Save As". In fereastra care se deschide, selecteaza "All Files". Vom da un nume fisierului, de exemplu "index.html", fara ghilimele. Verifica de doua ori innainte de a apasa butonul "Save". O sa te rog sa incerci sa iti aduci aminte unde ai salvat fisierul deoarece vom lucra cu acest fisier ceva mai tarziu.


 

Vizualizarea primei pagini web - Browsers
 

Pentru a putea vedea pagina, va trebuii sa folosesti un browser. Browser-ele sunt programele de internet care interpreteaza codurile HTML, asemanatoare cu acele pe care le-ai copiat si salvat in notepad. Acestea transforma codul HTML intr-o pagina web care poate fi citita de orice internaut. Cele mai folosite browsere sunt:

- Chrome

- FireFox

- Safari

- Opera

- Internet Explorer
 

Vizualizarea primei pagini 
 

Pentru a putea vizualiza pagina web, trebuie sa deschizi fisierul "index.html" intr-un browser. In acest sens, poti face clik dreapta pe fisier si selecta optiunea "Open with.." (deschide cu..), alegand unul din browser-ele enumerate mai sus.

Felicitari! Tocmai ai vazut prima ta pagina web.

  • Upvote 1

multicolours_1.gif

Signed by NeeD

Owner JB.1TAP.RO
Steam
Discord NeeD#1337

multicolours_1.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 457
  • 917
  • 30
  • NeeD locked this topic
FREAKHOSTING

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...