Jump to content
FREAKHOSTING

Primul prototip al unui ”ochi bionic”


Sheto
 Share

Recommended Posts

Primul prototip al unui ”ochi bionic”

ochi-bionic.jpg?width=618&height=361

O echipă de cercetători din cadrul Universităţii din Minnesota au realizat, în premieră, o serie de receptori de lumină tridimensionali pe o suprafaţă hemisferică. Descoperirea marchează un pas important privind crearea unui „ochi bionic” care în viitor ar putea ajuta persoanele nevăzătoare sau cu o deficienţă de vedere.

Ochii bionici sunt consideraţi un lucru din filmele SF, însă în prezent sunt mai aproape să-i creăm cu ajutorul unei imprimante 3D”, a declarat Michael McAlpine, coautor al studiului din cadrul Universităţii din MInnesota. 

Conform Science Daily, cercetătorii au început prin crearea unei hemisfere din sticlă. Cu ajutorul unei imprimante 3D speciale au început prin realizarea unei baze din cerneală cu particule de argint. Cerneala a rămas în aceeaşi poziţie şi s-a uscat uniform pe suprafaţa curbată. Apoi cercetătorii au utilizat materiale polimerice semiconductoare pentru a imprima fotodiode ce transformă lumina în electricitate. Întegul proces se realizează într-o oră. 

 

„Mai avem un drum lung de parcurs până la printarea electronicelor, dar semiconductorii noştri imprimaţi 3D reprezintă potenţialul acestor dispozitive”, a declarat McAlpine. 

Dia2M58.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 216
  • 1,4k
  • 21
FREAKHOSTING

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...